Het allround bedrijf voor machinebouw- en ontwikkeling, reparatie, revisie en onderhoud in de wijde regio.
]

Draaien

We beschikken over diverse draaibanken, waarmee we zowel uw fijnmechanische onderdelen met kleine diameter kunnen bewerken, als ook de grotere afmetingen tot een diameter van ca. 800 mm tot maximale lengtes van 3 meter.

Carrouselbank

Grote, zware, of moeilijk op te spannen (exenctrische) werkstukken kunnen we op de carrouselbank bewerken. De maximale diameter bedraagt 2 meter. We beschikken over een uitgebreide set spanmiddelen en vinden altijd een creatieve oplossing om ook het meest complexe onderdeel optimaal te kunnen bewerken. Het is bij ons heel goed mogelijk om grote onderdelen in enkelstuksfabricage tegen een concurrerende prijs te produceren.

Tandwielen

Van de Wal beschikt over een afwikkelfrees en een assortiment tandwielfrezen waarmee de meest gangbare soorten tandwielen gerealiseerd kunnen worden, zowel in diverse staalsoorten als ook in kunststof. Een versleten of kapotgelopen tandwiel is dus geen onverhoopt probleem. Voor uiteenlopende soorten tandwielen kunnen we u op basis van diepgaande theoretische kennis, adviseren met betrekking tot het meest geschikte tandwielontwerp.

Brootsen spiebanen

Doorlopende spiebanen in flenzen, assen of tandwielen kunnen we brootsen in breedtes van 6 tot 28 mm over een lengte van 250 mm.